Ett enkelt och gott recept på den klassiska svenska rätten raggmunk.
Vill du inte ha i ägg och mjölk så kan du steka riven potatis som den är - då kallas det rårakor.
Vill du inte ha i ägg och mjölk så kan du steka riven potatis som den är - då kallas det rårakor.
Video på hur du gör dessa och lite andra trix finner du på min youtubekanal
Ca 4 st kakor
8 dl råriven fast potatis ( ca 4 riktigt stora potatisar)
1 ägg
2 dl vetemjöl
2.5-4 dl standardmjölk ( beroende på hur fast du vill ha smeten)
Salt efter smak
smör eller rapsolja till stekning
8 dl råriven fast potatis ( ca 4 riktigt stora potatisar)
1 ägg
2 dl vetemjöl
2.5-4 dl standardmjölk ( beroende på hur fast du vill ha smeten)
Salt efter smak
smör eller rapsolja till stekning
Vispa ihop ägg, mjöl och salt.
Börja med hälften av mjölken så det blir en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, vispa upp och låt smeten stå en liten stund.
Skala och riv potatisen på rivjärnets grova sida. Blanda ner potatisrivet i smeten och grädda plättar i smör eller rapsolja tills de är gyllenbruna på bägge sidor.
Börja med hälften av mjölken så det blir en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, vispa upp och låt smeten stå en liten stund.
Skala och riv potatisen på rivjärnets grova sida. Blanda ner potatisrivet i smeten och grädda plättar i smör eller rapsolja tills de är gyllenbruna på bägge sidor.
Recept på Raggmunk
Matlagning KommenteraEtt enkelt och gott recept på den klassiska svenska rätten raggmunk.
Vill du inte ha i ägg och mjölk så kan du steka riven potatis som den är - då kallas det rårakor.
Vill du inte ha i ägg och mjölk så kan du steka riven potatis som den är - då kallas det rårakor.
Video på hur du gör dessa och lite andra trix finner du på min youtubekanal
Ca 4 st kakor
8 dl råriven fast potatis ( ca 4 riktigt stora potatisar)
1 ägg
2 dl vetemjöl
2.5-4 dl standardmjölk ( beroende på hur fast du vill ha smeten)
Salt efter smak
smör eller rapsolja till stekning
8 dl råriven fast potatis ( ca 4 riktigt stora potatisar)
1 ägg
2 dl vetemjöl
2.5-4 dl standardmjölk ( beroende på hur fast du vill ha smeten)
Salt efter smak
smör eller rapsolja till stekning
Vispa ihop ägg, mjöl och salt.
Börja med hälften av mjölken så det blir en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, vispa upp och låt smeten stå en liten stund.
Skala och riv potatisen på rivjärnets grova sida. Blanda ner potatisrivet i smeten och grädda plättar i smör eller rapsolja tills de är gyllenbruna på bägge sidor.
Börja med hälften av mjölken så det blir en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, vispa upp och låt smeten stå en liten stund.
Skala och riv potatisen på rivjärnets grova sida. Blanda ner potatisrivet i smeten och grädda plättar i smör eller rapsolja tills de är gyllenbruna på bägge sidor.