Detta är nog Bullarnas rolls royce som är fyllda med ljuvlig vaniljkräm.
Ägget i degen och mycket smör gör att bullarna blir extremt saftiga och goda.
 
Video på hur du bakar dessa finns på min youtubekanal: https://youtu.be/sftVVZ_4Tos
 
 
Ingredienser:
50 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 ½ dl strösocker
½ tsk kardemumma
1 krm salt, eller efter smak
2 ägg
200 g smör, rumsvarmt
12–14 dl vetemjöl (720-840gram)
 
Fyllning:
ca 2 dl vaniljkräm Gör egen, eller använd färdig.
 
Pensling:
1 ägg, uppvispat
 
Garnering:
2–3 msk smör, smält
strösocker 
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.
Låt den jäsa under bakduk i ca 50 min.
2. Gör egen eller Blanda färdig marsankräm/vaniljkräm enligt förpackningen, ca 2 dl går det åt. Låt den stå och tjockna i kylen.
3. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar.
4. Platta ut bullarna med handen.
Lägg en klick vaniljkräm i mitten. Nyp ihop bullen ordentligt utan att krämen rinner ut.
5. Lägg bullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225-250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min.
7. Pensla bullarna med smält smör medan de fortfarande är ljumna. Doppa dem i strösocker och låt dem kallna. De bullar som inte ska ätas direkt kan frysas in och garneras med socker senare.

Sockerbullar fyllda med vanilkräm

Allmänt Kommentera
Detta är nog Bullarnas rolls royce som är fyllda med ljuvlig vaniljkräm.
Ägget i degen och mycket smör gör att bullarna blir extremt saftiga och goda.
 
Video på hur du bakar dessa finns på min youtubekanal: https://youtu.be/sftVVZ_4Tos
 
 
Ingredienser:
50 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 ½ dl strösocker
½ tsk kardemumma
1 krm salt, eller efter smak
2 ägg
200 g smör, rumsvarmt
12–14 dl vetemjöl (720-840gram)
 
Fyllning:
ca 2 dl vaniljkräm Gör egen, eller använd färdig.
 
Pensling:
1 ägg, uppvispat
 
Garnering:
2–3 msk smör, smält
strösocker 
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.
Låt den jäsa under bakduk i ca 50 min.
2. Gör egen eller Blanda färdig marsankräm/vaniljkräm enligt förpackningen, ca 2 dl går det åt. Låt den stå och tjockna i kylen.
3. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar.
4. Platta ut bullarna med handen.
Lägg en klick vaniljkräm i mitten. Nyp ihop bullen ordentligt utan att krämen rinner ut.
5. Lägg bullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225-250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min.
7. Pensla bullarna med smält smör medan de fortfarande är ljumna. Doppa dem i strösocker och låt dem kallna. De bullar som inte ska ätas direkt kan frysas in och garneras med socker senare.