Godaste köttbullarna!
 
Bäst resultat får du enligt mig genom att följa receptet. Det här enkla receptet innehåller ägg, ströbröd och äpple. Äpple är ett hemligt knep som gör bullarna extra saftiga och ägget får köttbullarna att hålla ihop bättre när du steker dem.
Du kan även byta ut ströbrödet mot kalla koka potatisar om du är glutenintolerant.
Dessa köttbullar är perfekta att servera med gräddsås/brunsås och lingonsylt till middag eller som vardagsmat.
 
 
5 port.
Du behöver:
500g blandfärs ( går bra att använda nötfärs, men byt ut mjölk till grädde, fettet ger smak)
1 dl ströbröd
1.5 dl mjölk
1 ägg
1 gul lök (riven)
1 Rött äpple, typ Pink lady
2 tsk salt,
½ tsk Svart peppar
1tsk kryddpeppar
 
Gör så här:
Blanda ströbrödet, ägg och mjölk med en visp i en lagom stor bunke.
Skala löken och riv den med den grova sidan på ett rivjärn.
Pressa ur vätskan ur löken och lägg löken i bunken.
Ta ett rött äpple och riven även denna mot grova sidan på ett rivjärn. Krama ur vätskan och ner i bunken.
Häll i salt, svartpeppar och kryddpeppar
Blanda nu alla ingrediensernai en bunke.

Smaka av färsen ifall du behöver mer kryddor innan stekningen. Om du inte vill smaka rå färs, så ta en liten bit färs och platta till den. Stek den i en varm panna och smaka av.

Blöt gärna händerna med lite vatten och börja rulla köttbullarna till lagom stora bollar.
Om du vill hålla köttbullarna extra runda under stekningen så kan du olja in ett fat eller liknande. Lägg köttbullarna på fatet och lägg in i frysen ca 20 minuter (land ngt längre).
Dem ska inte bli genomfrusna, men få en hårdare yta innan stekning.

Värm upp en panna på medelhög värme och stek köttbullarna med en rejäl klick smör och lite rapsolja.
Köttbullarna kommer bara dra åt sig den mäng fett den kan absorbera och detta ger mer smak.
Stek ca 6 minuter per omgång.
 
Smaklig måltid!
Du finner även detta recept och film på min youtubekanal
 

Köttbullar - Riktigt grymma

Matlagning Kommentera
Godaste köttbullarna!
 
Bäst resultat får du enligt mig genom att följa receptet. Det här enkla receptet innehåller ägg, ströbröd och äpple. Äpple är ett hemligt knep som gör bullarna extra saftiga och ägget får köttbullarna att hålla ihop bättre när du steker dem.
Du kan även byta ut ströbrödet mot kalla koka potatisar om du är glutenintolerant.
Dessa köttbullar är perfekta att servera med gräddsås/brunsås och lingonsylt till middag eller som vardagsmat.
 
 
5 port.
Du behöver:
500g blandfärs ( går bra att använda nötfärs, men byt ut mjölk till grädde, fettet ger smak)
1 dl ströbröd
1.5 dl mjölk
1 ägg
1 gul lök (riven)
1 Rött äpple, typ Pink lady
2 tsk salt,
½ tsk Svart peppar
1tsk kryddpeppar
 
Gör så här:
Blanda ströbrödet, ägg och mjölk med en visp i en lagom stor bunke.
Skala löken och riv den med den grova sidan på ett rivjärn.
Pressa ur vätskan ur löken och lägg löken i bunken.
Ta ett rött äpple och riven även denna mot grova sidan på ett rivjärn. Krama ur vätskan och ner i bunken.
Häll i salt, svartpeppar och kryddpeppar
Blanda nu alla ingrediensernai en bunke.

Smaka av färsen ifall du behöver mer kryddor innan stekningen. Om du inte vill smaka rå färs, så ta en liten bit färs och platta till den. Stek den i en varm panna och smaka av.

Blöt gärna händerna med lite vatten och börja rulla köttbullarna till lagom stora bollar.
Om du vill hålla köttbullarna extra runda under stekningen så kan du olja in ett fat eller liknande. Lägg köttbullarna på fatet och lägg in i frysen ca 20 minuter (land ngt längre).
Dem ska inte bli genomfrusna, men få en hårdare yta innan stekning.

Värm upp en panna på medelhög värme och stek köttbullarna med en rejäl klick smör och lite rapsolja.
Köttbullarna kommer bara dra åt sig den mäng fett den kan absorbera och detta ger mer smak.
Stek ca 6 minuter per omgång.
 
Smaklig måltid!
Du finner även detta recept och film på min youtubekanal