Klassisk knäck är ett måste till jul. Låt socker, grädde och sirap koka ihop och använda gärna en kökstermometer för att avgöra när knäckens konsistens är perfekt. Spar det här grundreceptet, du kommer garanterat använda det igen!
 
Film på hur du gör sedda finns på min youtubekanal: https://youtu.be/UmWirViEj-Q

Ingredienser:
1.5 dl grädde
1.5dl socker
1.5dl ljussirap
25g smör
0.5dl mandel (valfritt)
Knäckformar
 
Gör så här:
Mjuk: 124-130. Hård yta, seg center: 135-145. Karamell: 145-150grader.
Ställ knäckformar på en bricka.
 
Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull.
Koka utan lock på medelhög värme, rör om då och då tills smeten  tills önskad temperatur 124°-150, ca 20-35 min.
Tillsätt mandel och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara svalt.
 
 
 

Knäck. Perfekt julgodis

Allmänt Kommentera
Klassisk knäck är ett måste till jul. Låt socker, grädde och sirap koka ihop och använda gärna en kökstermometer för att avgöra när knäckens konsistens är perfekt. Spar det här grundreceptet, du kommer garanterat använda det igen!
 
Film på hur du gör sedda finns på min youtubekanal: https://youtu.be/UmWirViEj-Q

Ingredienser:
1.5 dl grädde
1.5dl socker
1.5dl ljussirap
25g smör
0.5dl mandel (valfritt)
Knäckformar
 
Gör så här:
Mjuk: 124-130. Hård yta, seg center: 135-145. Karamell: 145-150grader.
Ställ knäckformar på en bricka.
 
Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull.
Koka utan lock på medelhög värme, rör om då och då tills smeten  tills önskad temperatur 124°-150, ca 20-35 min.
Tillsätt mandel och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara svalt.