Sockerkaka med citron och lime

Kommentera
Denna mjuka kaka är saftig, frisk och fräsch av citron och lime.
Formen som jag använder kommer ifrån Formen är från Nordic Ware.
 
Ingredienser
4 ägg
3 dl socker
1/2 tsk vaniljpulver
75 g smör
1 dl citron och limejuice, nypressad.
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
skal av 1 citron och 1 lime, enbart det yttersta.
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa en sockerkaksform noga.
2. Vispa ägg, socker, vaniljpulver och citron/limeskal. Vispa ordentligt tills det är riktigt luftigt och lätt.
3. Blanda mjöl och bakpulver
4. Smält smöret och ha citrusjuicen i kastrullen, blanda i detta varvat med mjölet i smeten.
5. Fyll formen och grädda i 175 grader i 30-40 minuter. Känn efter om kakan är färdig redan efter 30 minuter, det är väldigt beroende på ugnen!
Låt den stå ca 10 minuter innan den stjälps upp så att kakan hinner sätta sig ordentligt.