Chokladbollstårta med vit Chokladganache

En kommentar
Alla barn och vuxna som gillar chokladbollar kommer att älska denna!
Roligt och kreativt.
 
 
Ingredienser 
350 g rumsvar mt smör
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 dl kakao
10 dl havregryn
1 dl starkt kaffe eller espresso

Vit Chokladganache
200 g vit choklad
1 dl grädde

Gör så här:
1. Klä en kastrull alternativt en springform med bakplåtspapper, ca 15cm i diameter.
2. Vispa ihop smör och socker, blanda sedan i resten av ingredienserna.
3. Tryck ut degen i formen.  Ställ i kylen 2 timmar så att den är riktigt kall.
4. Finhacka eller riv chokladen och lägg i en värmetålig skål. Värm upp grädden i en kastrull och värm tills det är riktigt hett, men inte kokar. Häll grädden över chokladen och rör tills chokladen smälta.

Ställ chokladganachen i kylen och rör lite då och då för att se om den stelnat, den ska vara bredbar. Blir den för hård är det bara att låta den stå framme i rumstemperatur ett tag.
5. Spackla på ganachen över tårtanAlla barn och vuxna som gillar chokladbollar kommer att älska denna!
Roligt och kreativt.

Youtube video: https://youtu.be/8SUHCZt1c4E
 
 
1 Johan:

skriven

Hej! Vilken smaskig tårta. Jobbigt att äta den själv. Hur får du i dig hela tårtan i en sittning

Blev rocken ren efter baket? Hur tvättade du den? Har själv en som aldrig blir ren

Hur fick du bort all vit choklad från kinderäggen?

Mvh

Johan

Svar: Tack för frågorna.

Rocken gick in i tvätten på 60grader, så den blev ren, kör längre tvättprogram om det är möjligt så löser det sig oftast.Den vita chokladen är vanlig vit bakchoklad ifrån bakhyllan.
Andreas Ryden