Snurrad Kanellängd

Kommentera
Bullängder behöver inte vara svårt och det är så himla gott. Perfekt att ta fram till fikat! Här är receptet på en riktigt kanellängd som smakar gudomligt gott
 
Filmen hur du gör denna finns på min youtube kanal:
 
Kanellängd, 2 stycken:
2,5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl ljus sirap
1 ägg
1 tsk nymalen kardemumma
0,5 tsk salt
9,5-10 dl vetemjöl (570-600 g)
100 g rumsvarmt smör
 
Fyllning:
75 g rumsvarmt smör
2 tsk kanel
0,5 dl strösocker
Pensling
1 ägg
2 msk socker
1 tsk kardemumma
 
Gör så här:

1. Ljumma mjölken till 35-37 grader i en kastrull. Smula ner jäst i en bunke.
2. Tillsätt mjölken och rör till jästen löst upp sig.
3. Tillsätt sirap, ägg, kardemumma och salt. Häll i nästan allt mjöl och smöret i bitar och arbeta degen tills den släpper från kanterna. Låt jäsa under bakduk cirka 60 minuter.
4. Rör ihop allt till fyllningen.
5. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela degen i 2 delar.
6. Kavla ut längden till en fyrkant på 30×30 cm.
7. Bred på hälften av fyllning och rulla ihop. Skär rullen mitt itu, tvinna de två delarna omlott med fyllningen uppåt.
Gör likadant med den andra delen av degen.
 

8. Lägg längderna på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
9. Sätt ugnen på 200 grader:
10. Vispa upp ägg. Blanda socker och kardemumma i en separat skål.
11. Pensla längderna med ägget. Strö över kardemummasockret.
12. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter. Låt längderna svalna på galler under duk