Vaniljkräm gjord med vaniljsocker, maizena och äggulor. God hemlagad kräm med smak av vaniljstång att använda till fyllning av bullar, tårtor, wienerbröd, bakverk osv. Om du spär den med mer mjölk eller grädde får du en god vaniljsås.
3 dl vaniljkräm
Förberedelse: 5 min
Tillagning: 15 min
Klart på: 20 min
Förberedelse: 5 min
Tillagning: 15 min
Klart på: 20 min
Ingredienser
2,5 dl mjölk, röd standard mjölk
2 msk vaniljsocker.
3 äggulor
4 msk strösocker
2 msk maizena majsstärkelse
1 msk smör
2,5 dl mjölk, röd standard mjölk
2 msk vaniljsocker.
3 äggulor
4 msk strösocker
2 msk maizena majsstärkelse
1 msk smör
Tillagning
Värm upp mjölken.
Värm upp mjölken.
Vispa äggulor och socker. Tillsätt sedan vaniljsockret och Maizenan och rör om.
När mjölken precis börjar koka, häll över den i äggblandningen och rör om fort.
Häll tillbaka krämblandningen i kastrullen.
Sjud krämblandningen under omrörning tills den precis tjocknar. Ta av från värmen. Vaniljkrämen ska ej koka.
Tillsätt smöret och rör om.
Tillsätt smöret och rör om.
Låt kallna i vattenbad eller häll över i en skål med plastfolie och ställ in i kylen.
När krämen har kallnat är den klar att användas.