Vitlökssmör är den perfekta smakhöjaren och endast fantasin sätter gränser för dess användningsområde. Låt den smälta på en grillad köttbit eller bred den på en ugnsvarm baguette. Variera smaken med persilja eller dill och smaklökarna kommer att ta ett glädjeskutt.
Receptet och video finns även på:
Ingredienser:
75 gram smör
1 klyfta vitlök
3 msk finhackad hackad persilja
1 msk citronsaft
1 tsk worcestershiresås
1 krm vitpeppar
1 krm salt
75 gram smör
1 klyfta vitlök
3 msk finhackad hackad persilja
1 msk citronsaft
1 tsk worcestershiresås
1 krm vitpeppar
1 krm salt
Gör så här:
Låt smöret bli rumsvarmt. Ett tips är att skiva smöret och lägga upp det längs bunkens kanter. Eller mikra det mycket försiktigt - smöret ska ej smälta.
Låt smöret bli rumsvarmt. Ett tips är att skiva smöret och lägga upp det längs bunkens kanter. Eller mikra det mycket försiktigt - smöret ska ej smälta.
Skala och pressa vitlök i en bunke.
Hacka persiljan och tillsätt den.
Tillsätt citronsaft, worcestershiresås, vitpeppar samt salt i bunken.
Rör ihop alla ingredienser med en gaffel alt en sked.
Hacka persiljan och tillsätt den.
Tillsätt citronsaft, worcestershiresås, vitpeppar samt salt i bunken.
Rör ihop alla ingredienser med en gaffel alt en sked.
Vitlökssmöret kan serveras direkt men godast blir det om det får stå några timmar i kylen. Ett tips är att rulla in smöret i smörpapper och kyla det. Lägg upp smöret på ett smörpapper. Forma en rulle och lägg i kylen. Sedan kan du skära snygga skivor att lägga på maten.
